zorgbeveiliging
Zorgondersteuner complexe doelgroepen

De Zorgondersteuner van SfeerBeheer Groep is door zijn specialistische rol een waardevolle aanvulling op het personeel én cliënt van de zorgorganisatie en wordt ingezet om preventief in te stappen om agressie/escalaties te voorkomen en adequaat te kunnen handelen.                Daarnaast kan de zorgondersteuner middels aansturing van het vaste personeel, kleine ondersteuningstaken uitvoeren zodat de begeleiding meer aandacht kan bieden aan de zorg.

Wij bieden maatwerk omdat werken met kwetsbare doelgroepen nu eenmaal om flexibiliteit vraagt en wij altijd vanuit de vraag, een oplossingsgerichte aanpak aanbieden.

Zorgondersteuner Complexe Doelgroepen

  • Gediplomeerde beveiligers mét agogische kennis en ervaring
  • Kennis van psychiatrische ziektebeelden en moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Affectieve bewuste benadering
  • Representatief en stressbestendig
  • Communicatief sterk en meedekend in oplossingen
  • Jaarlijks getraind op herkenning van moeilijk verstaanbaar gedrag en fysieke weerbaarheid

Tegenwoordig zien we helaas veel voorbeelden van particuliere beveiligingsorganisaties die de zogenaamde zorgbeveiligers leveren. Vaak zijn dit medewerkers die niet gekwalificeerd zijn om met kwetsbare doelgroepen te werken, denk dan aan het ontbreken van aansluitende vooropleidingen of het gebrek aan relevante werkervaring.

De Zorgondersteuner van SfeerBeheer Groep is in het bezit van een beveiligersdiploma en heeft kennis én aantoonbare werkervaring met de (kwetsbare) doelgroep. SfeerBeheer Groep werkt intensief samen met haar opdrachtgevers waardoor er snel bijgesteld kan worden indien nodig.  Onze zorgondersteuners worden ieder half jaar getraind op herkenning van moeilijk verstaanbaar gedrag en controle fysieke beheersing.

De Zorgondersteuner is aanvullend aan het personeel/begeleider van de zorginstelling en wordt ingezet om preventief in te stappen om agressie/escalaties te voorkomen en bij agressie direct te handelen. Daarnaast neemt de zorgondersteuner kleine taken over zodat de begeleiding meer ruimte en tijd heeft voor de zorg.

Omdat iedere organisatie verschilt in werkwijze leveren wij maatwerk, zodat voor het personeel, cliënten en bezoekers het veiligheidsgevoel vergroot wordt.

Door de ruime kennis en werkervaring die onze Zorgondersteuners hebben, kunnen zij gedragingen snel herkennen en hierop anticiperen.

Heeft u vragen of benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons voor een vrijblijvend gesprek

logo justitie
logo Nederlandse Veiligheidsbranche
logo KvK
logo Code Verantwoordelijk marktgedrag